vvb 't Kleine Hout
Home
Nieuws
Over de vereniging
Bestuur en Contact
Inbraak- brand prev.
JALV docs
Jaarverslagen
Energietr./Onderhoud
YouTube TV & foto'sHET LAATSTE NIEUWS - update 5 december 2018


Buitenruimte Houtwijk wordt aangepakt!

Uw voorzitter nam deel aan de projectgroep “ Openbare Ruimten” , een initiatief van het Wijkberaad Houtwijk. Het eindrapport “Opmaat naar Residentiekwaliteit”  is begin dit jaar aangeboden aan de politiek en het goede nieuws is dat het opknappen van de buitenruimte van Houtwijk op de agenda van het College staat De start stond aanvankelijk gepland voor 2020, maar wethouder van Loosduinen, Rachid  Guernaoui, heeft bewerkstelligd dat een plan van aanpak voor het verstrijken van 2019 naar de Gemeenteraad wordt verstuurd.

Bent u geinteresseerd in het rapport, u kunt het hier downloaden : Download


HAGA project – De Schoone Ley

Op 22 november j.l. vond in het verpleeghuis Houtwijk een voorlichtingsavond plaats over de komende verkeersmaatregelen op de Escamplaan en in Houtwijk.

Door deskundigen van de Gemeente werd nog eens toegelicht hoe de maatregelen tot stand zijn gekomen. Begin 2020 zal begonnen worden met de afsluiting van de Albert Schweitzerlaan en worden verkeerstechnische maatregelen getroffen om sluipverkeer door de Architecten- en Mensenrechtenbuurt te voorkomen.

Bewoners van de Architect Berlagelaan kregen in oktober al bericht, dat er 2 drempels worden aangelegd tussen Architect Duikerstraat en de Architect van Lieflandstraat. Niet iedereen heeft die brief ontvangen, maar kunt u hier downloaden

 

Wilt u weten om welkeeverkeersmaartregelen het precies gaat, lees dan nog eens op onze website het jaarverslag 2017 waarin veel inhoudelijke informatie staat


Betaald parkeren wordt ingevoerd medio 2019

Bij het laatste overleg met vertegenwoordigers van bewoners uit de directe omgeving van het Haga ziekenhuis, hebben Wethouder Robert van Asten en projectleider Stan van de Hulsbeek ons laten weten, dat het de bedoeling is betaald parkeren in de Architectenwijk en in het Florence Nightingalepark zo snel mogelijk in te voeren. In Leyenburg bestaat al een regeling voor betaald parkeren, en daar worden de venstertijden aangepast zodat in de hele regio dezelfde venstertijden gaan gelden (van 13.00 uur tot 24.00 uur)

Hoe ziet het tijdpad van de Gemeente er nu uit: 

 

  • Voorstel naar het College - medio oktober
  • Informatie bijeenkomsten - november
  • Draagvlakpeilingen - november / december
  • Formele besluitvorming - januari / februari 2019
  • Inplementatie - medio 2019 

 ARCHIEF VAN OUDERE BERICHTEN 


 

 De "Bieb van Berlage" is er niet meer...

 

 

 Triest nieuws....de "Bieb van Berlage" is er niet meer omdat vandalen tot twee keer toe de boekenkast 's-nachts hebben geplunderd en de boeken in het park in de brand hebben gestoken. De politie is ingeschakeld. En zo is er een droevig einde gekomen aan een heel leuk en succesvol initiatief van Ed en Jose Lensink (ABL33)

Boekpresentatie Theo van Daalhoff (ABL35)

Op woensdag, 19 september 2018 vond bij Paagman aan de Frederik Hendriklaan de presentatie plaats van het 2e boek van Theo van Daalhoff, "Poempeloem"

In het boek Poempeloem: mijn Haagse rockmuziek bespreekt Theo op geheel eigen wijze zijn bijzondere ervaringen met ruim 40 jaar popmuziek in de Rockstad. Optredens in de Schilderswijk, Ockenburg maar ook Terneuzen en zelfs Mallorca komen aan bod. In de oefenruimtes komen we bekende Haagse namen tegen en veel bloed zweet en tranen. Het boek is een combinatie van Haagse pophistorie uit de eerste hand en kameraadschap.
Theo van Daalhoff heeft eerder het boek Haagse Stadstijgers geschreven.

Na afloop speelde Theo met de band "Steamrock"
Luister en kijk hier naar "Sweet home Alabama"
 
 

 

 

 

 | vvb@kleinehout.nl