vvb 't Kleine Hout
Home
Nieuws
Over de vereniging
Bestuur en Contact
JALV docs
Jaarverslagen
Inbraak- brand prev.
Energietr./Onderhoud
YouTube TV & foto'sHET LAATSTE NIEUWS - update 4 oktober 2022

 

Zonnepanelen 2022/2023

In korte tijd is er veel veranderd in de wereld. Een van de vele crisissen is er de energiecrises, waardoor de prijzen voor stroom en gas astronimisch zijn gestegen. Omdat het nu daardoor interessant kan zijn om zonnepanelen op je dak te hebben, is er een 2e zonnepanelen actie gestart. En nu hebben dus 24 bewoners interesse om nu ook zonnepanelen op het dak te leggen.

Wattco heeft inmiddels de offertes uitgebracht en de opdrachten zullen naar verwachting in april 2023 worden geplaatst.


Geslaagde Zomerborrel 2022

Op zaterdag 20 augustus organiseerde de vvb de inmiddels traditionele Zomerborrel!

In de Architect Duikerstraat genoten ca. 60 bewoners van een lekker drankje, het heerlijke weer en vooral ook van de gezelligheid!

 

 

 

Meer foto's zijn te hier te zien zien

 


Actie Schuifpui 2021 afgerond

In 2021/22 hebben nu totaal 24 bewoners meegedaan met de actie Schuifpui. Hierbij zijn door het bedrijf 4Star Windows de aluminium schuifpuien, die bij de nieuwbouw in 1985 zijn geplaatst, vervangen voor hoogwaardige kunststof schuifpuien met HR++ glas.

 

 

 

En dit was dan ook de aanloop naar de.....

 ....HR++ actie 2022

En aan deze actie namen liefst 36 bewoners mee. 

Door het nog originele dubbele glas uit de tijd van de bouw te vervangen voor HR++ glas, is de woning niet alleen verduurzaamd, maar is het ook comfortabel en het reduceert bovendien het gasverbruik. Het Glas- en Klusbedrijf 4G heeft de werkzaamheden uitgevoerd. 

 


ARCHIEF VAN OUDERE BERICHTEN:

 

Achterpad verlichting vernieuwd!

In de maand maart 2020 zijn alle armaturen van de achterpad verlichting vernieuwd! Met dank aan onze leden Bert van Eck, Bernd Rademacher, Richard van der Kooij, Henk Palfenier en Ron de Bock die deze klus geklaard hebben. 

Nu dus meer lichtopbrengst en 50% minder energieverbruik (van 11 watt naar 5 watt per lamp)

 

 

 


Sedum dakjes!

Een eerder initiatief van één van onze bewoners, om het schuurdakje van sedum te voorzien, heeft er toe geleid dat er eind augustus 2020 een actie is gestart met de gezamelijke inkoop van de benodigde materialen, om zelf een Sedumdakje op het dak van de tuinschuur aan te leggen.

Liefst 28 bewoners namen er aan deel!

 
Wat is dat? Sedumdak: 
Sedum is een vetplant. Deze plantjes kunnen goed tegen extreme en wisselende weersomstandigheden zoals kou, hitte, droogte en wind.  
De tapijt vormende soorten zijn ideaal om te gebruiken als natuurlijke dakbedekking. Sedum is winterhard en dus groenblijvend. Ze staan graag in de zon, maar wat schaduw kunnen ze ook prima hebben. Is het eens een periode droog? Geen probleem, ook tegen weinig water zijn ze goed bestand. Sedum slaat water in het blad op en kan daarom goed overleven bij verschillende weersomstandigheden.
 
Waarom een Sedumdak?
Het zorgt voor de opslag van regenwater, een schonere lucht en meer biodiversiteit. Extra fijn voor de vlinders en bijen! Ook verlengt het de levensduur van je dak en zorgt het voor vermindering van de omgevingstemperatuur en het omgevingsgeluid. En groen betekent gelukkig niet gelijk meer onderhoud. Een Sedumdak is namelijk onderhoudsarm. Maar niet geheel onderhoudsvrij. 2.x per jaar bemesten en af en toe ongewenst onkruid verwijderen en bij periodes van droogte langer dan 4 weken, wel besproeien.
En het staat natuurlijk erg leuk, als je vanuit de slaapkamer gezellige groenveldjes in de achtertuinen ziet liggen!  Bovendien geeft de Gemeente Den Haag ook nog een leuke subsidie!
 
Kijk hier naar de foto's van het het resultaat: https://photos.app.goo.gl/jaHsVb8d8YFb48wB9

 

 

 


 

Houtwijkknaptop / verkeersdrempels

Inmiddels is de einduitslag bekend van de Houtwijkknaptop actie van de Gemeente Den Haag.
U kunt deze hier terug lezen.

Het opknapplan is het pakket met projecten voor het opknappen van de wijk. Dit zijn de projecten die worden betaald uit het budget van € 2.250.000 dat de gemeente heeft vrijgemaakt. Het bestaat uit projecten die zijn gekozen door de bewonerscommissie, aangevuld met de projecten die door de bewoners zijn gekozen. Met de projecten die de bewonerscommissie heeft gekozen is het budget op. De projecten die door de bewoners werden gekozen, komen op een reservelijst. In het Coalitieakkoord van het nieuwe college van burgemeester en wethouders is ruim € 9 miljoen extra beschikbaar gesteld voor het opknappen van de openbare ruimte van Nieuw Waldeck, Houtwijk en Mariahoeve. Het extra geld dat hiervan naar Houtwijk gaat, wordt gebruikt voor de projecten op de reservelijst. 

 
Opmerkelijk is dat op 6 mei 2020 gestart is met het aanbrengen van de twee verkeersdrempels in ons deel van de Architect Berlagelaan! Deze werkzaamheden zijn aangekondigd met een brief d.d. 18 oktober 2018!

 

16 Juli 2019 - Wethouder Liesbeth van Tongeren bezocht onze vereniging!

 

Dinsdagmiddag, de 16e juli 2019, bezocht wethouder Duurzaamheid en Energietransitie, mw. Liesbeth van Tongeren onze vereniging. Reden van haar bezoek was de voltooiing van het zonnepanelen project, waarbij in het voorjaar op 32 woningen totaal 316 zonnepanelen zijn geplaatst. (Inmiddels 33 woningen met totaal 324 panelen). De wethouder was benieuwd hoe wij dat georganiseerd en gerealiseerd hadden en dat konden wij haar hier uitvoerig vertellen en laten zien!

Wattco.nl , de leverancier en installateur van de panelen, had gezorgd voor een prachtig spandoek dat voor de gelegenheid op de zonnepanelen in de Architect Duikerstraat was geplaatst, en zij waren ook met een grote delegatie vertegenwoordigd! 

 

 

In een korte speech vertelde voorzitter Paul aan de wethouder hoe wij dat gedaan hadden, vanaf het begin tot de voltooiing van de installaties. Hij wees er op dat ,voor dat dit project van start ging, er al 14 bewoners waren die op eigen initiatief zonnepanelen hadden geplaatst, en dat de door hen opgadane kennis en ervaring ons zeer van pas kwam voor het maken van de juiste keuzes! Zij waren onze pioniers!

 

Het werk van de "zoncommissie" (Ed Schook, Ed Vols, Maria Moesman en Paul) werd aangehaald en natuurlijk werd de naam van Maria Moesman in het bijzonder genoemd, want zij had de eerste aanzet gegeven!

 

Speciale gasten waren Ramond Meesters en Cees Willemse van het Wijkberaad Houtwijk,

Van de Gemeente Den Haag waren naast de wethouder, Arthur de Kruijf* en Githa Mourits aanwezig, en er waren drie bestuursleden van bewonersvereniging "De Erker" , te weten Martin Nijssen, René de Jong en Peter van der Klaauw. 

 

 

 

 

Na de speech van Paul gaf mw. van Tongeren aan zeer blij te zijn met onze actie omdat zij nu ook ziet, dat wat ten stadhuize wordt bedacht, gerealiseerd kan worden met een juiste aanpak. Daarna verklaarde zij dat "bij deze alle zonnepanelen nu officieel in bedrijf zijn"

 

 

 

 

Ed Schook en Paul hebben aan haar en aan Ramon Meesters met een rondje door de achterpaden heel veel panelen kunnen laten zien, want totaal liggen er nu 450 zonnepanelen op onze daken, goed voor ruim 100.000 kWh elektrische energie per jaar.

 

 

Het was voor zowel ons als voor de wethouder een zeer geslaagd bezoek!

 


 
 Invoering betaald parkeren per 1 juli 2019 gaat voorlopig niet door!

 

De gemeente Den Haag maakte met onderstaand schrijven op 25 april 2019 bekend, dat de invoering van betaald parkeren in de Architectenwijk per 1 juli voorlopig niet doorgaat! Er komt een nieuw draagvlak onderzoek:

 

Geachte heer, mevrouw,

Middels de bijgevoegde link treft u aan de commissiebrief d.d. 24 april 2019, betreft de stand van zaken van de integrale aanpak van de parkeersituatie in Leyenburg en Houtwijk.

Hierin zijn verwerkt de uitkomsten en analyse van de gehouden peilingen in Leyenburg 1, 2 en 3 alsmede de uitkomsten en analyse van de nieuwe tellingen. Graag verwijzen wij u naar de inhoud van de brief, alsmede de bijlage.

https://denhaag.raadsinformatie.nl/modules/13/Overige%20bestuurlijke%20stukken/506402

 

Kort samengevat leiden de verschillende uitkomsten en analyses tot het volgende:

  • Behoud van de huidige venstertijden in Leyenburg 1, 2 en 3;
  • Invoering betaald parkeren in het Florence Nightingale Park (niet per 1 juli 2019, datum volgt nog);
  • Het houden van een draagvlakonderzoek in de Architectenbuurt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 | vvb@kleinehout.nl